29 Temmuz 2012 Pazar

Makas fiyatları ve modelleri

BELLEME (ÖĞRENME) SÜRECİ 2

Hoca evlatlara model olarak ;başparmağını makasın 1 gözüne öbür parmağını da öteki gözüne sokarak ağzı aç,ağzı kapa hamlelerini yerine getirir. Sonradan evlatlara makasları vererek aynı hareketleri yapmalarını sağlar.

Öğretmen ya bir kartpostalı ya da çember tarzını veletin gözleri önüne getirerek makasın ağzıyla kağıttan nasıl taraflar temin edeceğini belirtir. Bu mesafede bi hayli benzetmede elde edilebilir makas acıkmış hadi karnını doyuralım ağzı aç,hamm,ağzı kapa…bu işlemde çocuğun makas tuttuğu kolun dirseğinin yükselmemesine gayret edilmelidir.

KAVRAMA SÜRECİ 4

Bu evredeki hedefimiz şeritlerden ufak parçalar kesebilmektir. Bunun için bir el ile makası açın, öteki el ile de kesilmeye benzeyen yerde kağıttan ayrılmış şeridi tutun, makasın ağzını açın ve mutlak. Çocukların bunları yapmasına şans tanıyın.

KAVRAMA SÜRECİ beş

AMAÇ:Kalın çizgiler kesme: Öğretmen niyete mütenasip çalışma sayfasını hazır eder. iş sayfasındaki çizgiler makasın kesme yerinden yüksek olmamalı ve çocuk bir kezde kesebilmelidir. Öğretmen çocuğa örnek olarak yönergeler sağlar;makasın ağzını aç,kesmeye başla,keserken kalın çizgide dur…Bu çalışmada önemli olan kusursuz çizgilerin üstünden kesiyor olabilmek değil çocuğun kalın bitiş çizgisinde durabilmesidir.

KAVRAMA AŞAMASI altı

AMAÇ: Yatay 1 hat üstünden yüksek şeritler kesme: bu çalışma için öğretmen 6cm genişliğinde 20 yada 30cm uzunluğunda kağıtlar hazırlayabilir. Belirlenen kağıtların eksiksiz ortasına kalınca bir hat çizer ve yaraşır yönergelerle çalışmasını devam ettirir. makasın ağzını aç ve kusursuz kapatmadan çizgi üstünde sonuna gelene kadar kes.

ÖĞRENME AŞAMASI 7

GAYE: Dik dörtgen kesme: bu iş için kalınca bir kağıdın ortasına bir dikdörtgen çizilir. Öğretmen, evlatlara kesmeye nerden başlanacağını gösterir. Köşeleri kesme aşamasına çok itibar verilmez (bu aşama daha sonra öğretilecektir). Kesme aşaması kenera gelindiğinde ordan dönülmeyerek kağıdın sonlarına kadar üretilir.

BELLEME (ÖĞRENME) AŞAMASI 8

AMAÇ: Eğik hat yukarısından kesme: Bu çalışma için üstünde eğik çizgilerin olduğu rastgele bir kartpostal ya da üzerinde eğik çizgilerin var olduğu bir iş sayfası kullanılabilir ya da aşağıdaki resimden 1 çıktı alın. veletlere bu çalışmayla yap-boz yapabilecekleri de söylenebilir. Bu aşamada makas değil, kesilecek çizgi yatay olarak makasın önünde bulundurulur. Önce dış çizgiler,daha sonra eğik çizgiler biçilir.

BELLEME (ÖĞRENME) AŞAMASI 9

AMAÇ: Dış çizgiden içeriye gerçek kesebilme: bu çalışma için öğretmen önceden bir numune hazırlayarak çocukların zihninde birşeyler oluşmasını karşılar. Bu çalışmada çocuklarla beraber hareket edilir. Önce dikdörtgen biçilir sonra kalın çizgiden ince çizgilere dek kesilir. Çocuklar kesme usulüne başlayınca öğretmen ke ke ke en sonunda da kes laflayabilir ki çocuklar çizginin bitiminde zamanında dursun.

ÖĞRENME SÜRECİ on

MAKSAT:Köşe kesme: Bu sebeple veletlere dört köşe,dik dörtgen vebenzeri. köşeli şekiller eskiden çizilip verilebilir. Çocuklar evvel kareleri çizgi üzerinden değil kabaca dışından kesebilirler. Köşelerde kağıt makasın önüne yassı olarak ulaşana kadar çevrilir ve 1 sonraki kıyıya dek biçilir (Çocuklar çoğunlukla kağıt alanına makası çevirirler)

KAVRAMA AŞAMASI 9

AMAÇ: Keskin olmayan köşeyi kesme: Öğretmen bu süreçte kartpostal vb. bir çalışma yapabilir böylece süreç bitiminde meydana bir malzeme çıkmış olur. Eğik çizgi çocuklarla kıyıya kadar kesilebilir,peşinden kağıt yatay çizgi makasın önüne ulaşana kadar çevrilir ve kesmeye devam edilir. Bu mesafede kesmeye ne gibi kısımdan başlanıldığı ehemmiyetli değil. ehemmiyetli olan çizgilerin düz tarzda makasın ilerisinde olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kırtasiye ofis malzemeleri ofis malzemesi büro malzemeleri büro malzemesi temizlik malzemeleri temizlik malzemesi kırtasiye malzemeleri kırtasiye malzemesi ofis marketi ofis market ofis kırtasiye online kırtasiye fotokopi kağıdı a4 fotokopi kağıdı a4 kağıt koli bantları çay satışı dosya kağıt post it kalem bant hesap makinası etiket klasör makas zarf kaşe ayraç tükenmez kalem dolma kalem dispenser tuvalet kağıdı toz şeker küp şeker çöp kovası çöp torbası kağıt havlu kartuş toner drum şerit tahta kalemi yazı tahtası ecza dolabı evrak rafı