29 Temmuz 2012 Pazar

Makas fiyatları ve modelleri

ÖĞRENME SÜRECİ 2

Eğitici evlatlara örnek olaraktan ;başparmağını makasın bir gözüne diğer parmağını da başka gözüne sokarak ağzı aç,ağzı kapa manevralarını gerçekleştirir. Sonradan evlatlara makasları yayarak benzer manevraları gerçekleştirmelerini sağlar.

Öğretmen ya 1 kartpostalı veya çember formunu çocuğun gözleri önüne getirerek makasın ağzıyla kağıttan ne şekilde bölümler alacağını teşhir eder. Bu mesafede bi hayli karşılaştırmada ifa edilebilir makas acıkmış hadi karnını doyuralım ağzı aç,hamm,ağzı kapa…bu işlemde veletin makas tuttuğu kolun dirseğinin yükselmemesine dikkat edilmelidir.

KAVRAMA AŞAMASI 4

Bu süreçteki kastımız şeritlerden küçük parçalar kesebilmektir. Bu sebeple bir elle makası açın, öteki elle de kesilmeye yakın konumda kağıttan ayrılmış şeridi tutun, makasın ağzını açın ve kati. Çocukların bunları yapmasına fırsat tanıyın.

ÖĞRENME AŞAMASI beş

GAYE:Kalın çizgiler kesme: Öğretmen niyete yakışır iş sayfasını belirler. iş sayfasındaki çizgiler makasın kesme yerinden uzun olmamalı ve çocuk 1 defada kesebilmelidir. Öğretmen çocuğa numune olaraktan yönergeler sağlar;makasın ağzını aç,kesmeye başla,keserken kalın çizgide dur…Bu çalışmada ehemmiyetli olan eksiksiz çizgilerin yukarısından kesiyor olabilmek değil çocuğun kalın bitiş çizgisinde durabilmesidir.

KAVRAMA AŞAMASI altı

GAYE: Yassı bir çizgi yukarısından büyük şeritler kesme: bu çalışma için öğretmen 6cm genişliğinde yirmi yahut 30cm uzunluğunda kağıtlar hazırlayabilir. Belirlenen kağıtların eksiksiz orta tarafına kalınca 1 hat çizer ve uygun yönergelerle çalışmasını devam ettirir. makasın ağzını aç ve tam kapatmadan hat üzerinde sonlarına ulaşana dek kes.

KAVRAMA SÜRECİ 7

AMAÇ: Dikdörtgen kesme: bu çalışma için kalınca 1 kağıdın orta kısmına bir dikdörtgen çizilir. Öğretmen, çocuklara kesmeye nerden başlanacağını gösterir. Köşeleri kesme aşamasına çok ehemmiyet verilmez (bu aşama daha sonra öğretilecektir). Kesme işlemi kenera gelindiğinde ordan dönülmeyerek kağıdın sonlarına kadar gerçekleştirilir (yapılır).

KAVRAMA AŞAMASI sekiz

GAYE: Eğik çizgi yukarısından kesme: Bu iş için üzerinde eğik çizgilerin var olduğu rastgele bir kartpostal ya da üzerinde eğik çizgilerin olduğu 1 çalışma sayfası yararlanılabilir yahut aşağıdaki resimden bir çıktı alın. Çocuklara bu çalışmayla yap-boz yapabilecekleri de ifade edilebilir. Bu evrede makas değil, kesilecek hat düz olarak makasın önünde bulundurulur. evvel dış çizgiler,sonra eğik çizgiler biçilir.

KAVRAMA SÜRECİ 9

AMAÇ: Dış çizgiden içeriye gerçek kesebilme: bu iş için öğretmen evvelden 1 örnek hazırlayarak çocukların zihninde birşeyler oluşmasını temin eder. Bu çalışmada çocuklarla beraber hareket edilir. Önce dikdörtgen kesilir sonra kalın çizgiden ince çizgilere dek kesilir. Çocuklar kesme işlemine başlayınca öğretmen ke ke ke en bitiminde da kes diyebilir ki çocuklar çizginin bitiminde zamanında dursun.

KAVRAMA SÜRECİ on

AMAÇ:Köşe kesme: Bu sebeple veletlere kare,dikdörtgen vebenzeri. köşeli şekiller eskiden çizilip verilebilir. Çocuklar evvel kareleri çizgi yüzünden değil kabaca dışından kesebilirler. Köşelerde kağıt makasın önüne yassı olaraktan varana dek çevrilir ve 1 sonraki köşeye kadar biçilir (Çocuklar genellikle kağıt konumuna makası çevirirler)

ÖĞRENME SÜRECİ 9

MAKSAT: Keskin olmayan köşeyi kesme: Öğretmen bu süreçte kartpostal vebenzeri. bir çalışma yapabilir böylece süreç bitiminde meydana 1 eser çıkmış olur. Eğik çizgi çocuklarla köşeye kadar kesilebilir,peşinden kağıt yassı çizgi makasın önüne varana dek çevrilir ve kesmeye devam edilir. Bu arada kesmeye hangi kısımdan başlanıldığı mühim değildir. mühim olan çizgilerin yatay şekilde makasın önünde olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kırtasiye ofis malzemeleri ofis malzemesi büro malzemeleri büro malzemesi temizlik malzemeleri temizlik malzemesi kırtasiye malzemeleri kırtasiye malzemesi ofis marketi ofis market ofis kırtasiye online kırtasiye fotokopi kağıdı a4 fotokopi kağıdı a4 kağıt koli bantları çay satışı dosya kağıt post it kalem bant hesap makinası etiket klasör makas zarf kaşe ayraç tükenmez kalem dolma kalem dispenser tuvalet kağıdı toz şeker küp şeker çöp kovası çöp torbası kağıt havlu kartuş toner drum şerit tahta kalemi yazı tahtası ecza dolabı evrak rafı